La feminin

Proiectul „La feminin” este un proiect de educație prin cultură, în mai multe capitole, implementat de Asociația Noi Re-Creăm din Timișoara. În 2019, în cadrul acestui proiect, a avut loc o expoziție multimedia interactivă, fiind prezentate poveștile de succes ale unor femei active în domeniul cultural.

În 2020, al doilea capitol al proiectului este implementat alături de Asociația SPICC din Timișoara și se concentrează pe valorificarea poveștilor de viață ale femeilor obișnuite. În cadrul acestui capitol au fost realizate interviuri cu 10 femei din Timișoara, accentul fiind pus pe relația cu orașul și cu alți timișoreni, narator devenind femeia care a reușit, femeia care se confruntă cu provocări și dificultăți în viața de zi cu zi, femeia care a depășit anumite obstacole (de exemplu femeia care și-a crescut copiii singură, fiind și tată și mamă în același timp). O parte dintre întrebări sunt dedicate înțelegerii experiențelor de viață ale femeilor, în perioada pandemiei (cât de solicitant e rolul de mamă și angajat, desfășurând activitatea de acasă, cum se modifică dinamica vieții de familie, etc.). Experienţele cheie din viaţa femeilor vor fi prezentate în cadrul unei instalații în spațiul public și a unui traseu urban ale cărui obiective vor fi reprezentate de locaţiile acestor experienţe. 

Scopul proiectului La Feminin este de a promova în rândul localnicilor înţelegere,compasiune şi toleranţă faţă de aspectele vieţii femeilor din Timişoara.

Obiectivele proiectului sunt:

● Creșterea conștientizării timișorenilor și cu privire la condiția femeii în perioada contemporană (în special în timpul pandemie)

● Promovarea unui concept nou de produs cultural- galeria digitală

● Promovarea unui metode inovative de comunicare prin podcast-uri, înregistrări audio difuzate în spațiul online și expoziții de tip multimedia

Continuitatea proiectului reprezintă un aspect foarte important pentru noi, iar până în anul în care Timișoara va deține titlul de capitală europeană a culturii, “La Feminin” va crește progresiv, culminând în anul capitalei, când Timișoara și regiunea vor deveni un pol al educației pentru egalitatea de gen.