Situat la intersecția dintre activismul feminist și demersurile culturale contemporane, Continuum Feminin propune o abordare inovatoare pentru promovarea egalității de gen și combaterea ageismului.
Proiectul facilitează dialogul și colaborarea între trei generații de femei - tânără, adultă și vârstnică - prin întâlniri tematice și produse culturale, evidențiind diversitatea și complexitatea experienței feminine și promovând solidaritatea și incluziunea.
Temele contemporane abordate pun în lumină visele, temerile și aspirațiile femeilor din diferite generații, creând un loc simbolic al înțelegerii și sprijinului reciproc. Continuum Feminin include la fiecare întâlnire un produs cultural: fotografii, colaje, tablouri, instalații sau performance-uri, pentru a facilita exprimarea și reflecția asupra temelor discutate.
Integrând perspective interdisciplinare și interculturale, proiectul selectează moderatoare cu expertiză în educație, noile tehnologii, studii de gen, incluziune, politici comunitare și artă plastică, pentru a asigura o înțelegere profundă a temelor și facilita dialogul și participarea tuturor generațiilor.
La final, „Celebrarea vârstelor” prezintă publicului larg lucrările colective ale celor trei generații într-o expoziție surprinzătoare, tribut adus solidarității și frumuseții surorității. Participantele devin „cărți” vii ale propriilor povești de viață, oferind publicului oportunitatea de a înțelege și aprecia complexitatea și diversitatea experienței feminine, în cadrul „Bibliotecii vii a femeilor”.
Continuum Feminin devine astfel povestea vie a solidarității intergeneraționale feminine și a puterii colective de a schimba lumea prin dialog, empatie și acțiune comună.
Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Legacy Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii