1 min read
Ce se întâmplă când 30 de oameni citesc, deodată, cu voce tare? Experiment inedit în Piața Victoriei din Timișoara. VIDEO! (Opinia Timisoarei)

Trecatorii care au avut drum, luni seara, prin fata Operei din Timisoara au avut ocazia sa asiste la o scena iesita din comun. La un fluier, peste 30 de oameni s-au oprit, au deschis cartile pe care le aveau la ei si au inceput sa citeasca, cu voce tare.

Experimentul, pus la cale de Asociatia SPICC, s-a intitulat Flash Book Mob.

Iar organizatorii au vrut ca astfel “sa transformam impreuna lectura solitara a cartii intr-o actiune simbolica, impartasita, de sustinere a importantei lecturii. “ dupa cum a sunat anuntul raspandit pe Facebook.

“Actiunea noastra face parte dintr-o campanie mai larga de promovare a lecturii si a cartii in general, este o serie de activitati, aceasta fiind prima dintre ele. Vor urma doua dezbateri, apoi o actiune care se cheama “carti calatoare” si care va consta intr-un schimb de carti, apoi biblioteca vie – cativa dintre membrii nostri vor prezenta cartile preferate. Prin aceste actiuni vrem sa aducem cartile in mijlocul oamenilor, sa le amintim ca citind pot descoperi lumi minunate. Eu am venit cu o carte de Eugen Ionesco …” a spus Simona Ionescu, presedinte Asociatia SPICC.

Startul lecturii a fost dat cu un fluier. Timp de zece minute fiecare participant a citit cu voce tare din cartea aleasa pentru acest moment. Tot un fluier a fost si semnalul de incetare a Flash Book Mob-ului.

Vezi articolul original aici.