1 min read
Flash-mob împotriva violenței asupra femeilor la Timișoara! (Opinia Timișoarei)

Zeci de femei au participat la un un flash-mob impotriva violentei domestice. Actiunea a avut ca scop sensibilizarea publicului in privinta diferitelor forme de violenta asupra femeilor, in conditiile in care doar 25% din aceste cazuri sunt raportate. 

“Stim ca o data la patru ore in Romania are loc un viol. Stim ca o data la trei zile o femeie moare in urma violentei domestice. Stim ca 75% din cazurile de violenta domestica nu sunt raportate. Cifrele dinainte se refera la 25% din cazurile reale si consideram ca este foarte mare, o foarte grava problema si care ar trebui serios luata in considerare”, a spus Simona Ionescu reprezentant Asociatia SPICC. 

Actiuni similare au avut loc in Bucuresti si in peste 180 de tari. Evenimentul a fost organizat de Asociatia SPICC si Feminis(T)m. Organizatorii sustin ca vor sa repete experienta si anul viitor.

One Billion Rising este un proiect la nivel global – initiat in urma cu 15 ani – care se bucura de sprijinul unor personalitati precum: Dalai Lama, Jane Fonda, Donna Karan, Charlize Theron, Yoko Ono, Jessica Alba, Anne Hathaway, Robert Redfor.

Vezi articolul original aici.