1 min read
Flash mob de lectura în centrul Timișoarei (TION)

Cuvinte scrise de Dostoievski, Cioran, Eugene Ionesco sau Kierkegaard s-au amestecat, ca într-un spontan Turn Babel, în centrul Timișoarei. Câteva zeci de pasionați de lectură, majoritatea studenți, au participat, luni seara, la un Flash Book Mob, inițiat de Asociația SPICC pentru a marca Ziua Internațională a Cărții și Drepturilor de Autor. Timp de 3 minute, cu toții au citit cu voce tare un fragment din cartea preferată.

„Noduri și semne” de Nichita Stănescu, „Jurnalul seducătorului” de Kierkegaard, „Lupul de stepă” de Hermann Hesse, „Arsă de vie” de Suad, „Shogun” de James Clavell și „Manuscrisul găsit la Accra” de Paulo Coelho sunt doar câteva dintre cărțile aduse cu ei de participanții la ineditul eveniment desfășurat în fața Operei din Timișoara.

„Cărțile sunt precum mintea, funcționează doar dacă sunt deschise”: aceasta este mesajul campaniei care a început cu acest Flash Book Mob, a explicat Simona Ionescu, unul dintre inițiatorii evenimentului.

„Vom mai avea și alte acțiuni publice, precum Cartea călătoare, în care volumele vor circula de la un cititor la altul, Biblioteca vie, dezbateri despre lectură. Ceea ce vrem este să readucem cărțile în mijlocul oamenilor și să le reamintim că citind pot (re)descoperi lumi minunate”, mai susține reprezentanta SPICC (Solidaritate Participare Incluziune Cooperare Comunicare).

Vezi articolul original aici