top of page
One Billion Rising Timișoara

One Billion Rising Timișoara

One Billion Rising este o acțiune împotriva violenței asupra femeilor care are sprijinul unor personalități precum: Dalai Lama, Jane Fonda sau Donna Karan.

One Billion Rising este o acțiune împotriva violenței asupra femeilor care are sprijinul unor personalități precum: Dalai Lama, Jane Fonda sau Donna Karan. Persoane din 180 de orașe din întreaga lume, printre care și Timișoara,, s-au ridicat, în 14 februarie 2013, la aceeași oră de pe scaune și au dansat pentru ca abuzurile asupra femeilor să se oprească. Evenimentul global One Billion Rising a marcat cea de-a 15-a aniversare a mișcării VDAY, lansată de Eve Ensler, scenaristă și activistă pentru drepturile femeilor.

Asociația SPICC și Feminis(T)m, cu sprijinul Casei de Cultură a Studenților și Sensidev, au organizat flashmobul One Billion Rising în Timișoara, la care au participat aproximativ 20 de persoane.

Una din trei femei de pe glob suferă pe parcursul vieții în urma violenței. În total, un miliard de femei. În 14 Februarie ne-am unit, ne-am ridicat, am dansat și am cerut ca violența supra femeilor să se oprească!

bottom of page