top of page

Firul solidarității

Sâmbătă, 25 noiembrie, cu ocazia Zilei Internaționale pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor, am invitat timișorenii să se alăture flashmobului pe care l-am organizat în Piața Operei, la ora 13.30. Membrele asociației au întins un fir roșu, simbol al conexiunii între persoane, acțiuni, mișcări și inițiative care au ca scop combaterea violenței de gen și sprijinirea victimelor și au invitat publicul să-l prindă și să-l dea mai departe tuturor celor solidari cu această cauză. Timp de câteva minute am afișat mesaje împotriva violenței asupra femeilor și am citit date relevante, referitoare la situația violenței de gen în lume, dar mai ales în România.
Prin acest flashmob, Asociația SPICC a invitat publicul timișorean să facă parte dintr-un dialog colectiv despre un viitor fără violență de gen și să scandeze împreună, STOP VIOLENȚEI ÎMPOTRIVA FEMEILOR!”
 

 „Prinde firul roșu al solidarității și al schimbării! Alătură-te flashmobului nostru, dedicat combaterii violenței de gen, pentru a simboliza unitatea, perseverența și dorința noastră comună de a transforma societatea într-una mai echitabilă! Haideți să facem ca firul roșu să devină o poveste puternică a schimbării, iar participarea voastră să fie parte din acest dialog colectiv pentru un viitor fără violență de gen! 5 minute de solidaritate cu zecile de mii de femei care cad victime violenței anual, în România și cu sutele de milioane de femei victime ale violenței de gen din lume!”, au fost îndemnurile noastre adresate publicului.

bottom of page