top of page

Her City, Our Europe cercetează trecutul feminin, luminându-i realizările neștiute, completând și nuanțând astfel o istorie comună.

Proiectul propune publicului un periplu prin istorii încă nedezvăluite, ce vor reconfigura istoria, cultura și geografia Timișoarei, recuperându-le dimensiunea feminină și vor vizibiliza aportul femeilor la unitatea Europei. Povestea pe care o spune este una a rezistenței memoriei culturale feminine, a recunoașterii și revalorizării ei contemporane.

HerCity, Our Europe vizibilizează dependența egalității de gen de democrație și argumentează pentru practicarea ei. 

HerCity, Our Europe insistă asupra identității europene a timișorenilor, integrând cultura orașului în cea europeană și îmbogățindu-le pe ambele cu o perspectivă feminină asupra lor. Demersul va genera noi forme de exprimare, de lecturare a unei istorii și culturi comune.

Prin trei experimente culturale inedite, proiectul contribuie la construirea unei identități comune, europene si a unui viitor inclusiv, din care femeile sunt parte integrantă.

În spatele imaginii convenționale, Timișoara ascunde profiluri neexplorate și istorii încă nedezvăluite. HerCity va oferi o imagine alternativă a orașului, un itinerariu feminin, care va reconecta femeile cu trecutul și prezentul unei istorii și culturi urbane  comune.

29 iulie /
ora 11

tur ghidat HerCity, organizat în colaborare cu IREA.

din
20 august

harta interactivă HerCity, accesibilă aici:

Ghidajul este asigurat de către tinerele voluntare SPICC.

HerEurope vizibilizează aportul femeilor la construcția europeană, prezentându-le publicului timișorean în cadrul unei expoziții virtuale, a unei reviste și a unui montaj video, menite să le omagieze viziunea și visele despre o Europă democratică, solidară și, mai ales, unită de o cultură comună.

28 octombrie

eveniment muzical HerParty

Mixează: DJ Mantra&artiste locale

Locație: Escape Underground Hub

Celebrăm, recunoaștem și onorăm prin HerParty energia, curajul și motivarea tuturor predecesoarelor noastre, ale căror experiențe ne întregesc biografia comună.

 

Evenimentul muzical artistic este susținut de către 4 artiste, care au îndrăznit să abordeze domenii muzicale neconvenționale: DNB (Drum and bass).

Facebook   /   Instagram   

Email: simona.ionescu@spicc.eu

© 2023 Created on Editor X.

Linkuri utile

bottom of page